Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Kom i dialog om dit næste projekt

  Send os en uforpligtende forespørgsel og få en realistisk pris idé på dit projekt.

  WebsiteWebshopDigitalt DesignSeoAnnonceringProgrammering

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  januar 29, 2023

  Fra ”Leave no man behind” til “Make Morningtrain social again”

  Tilbage til vidensunivers

  Peter Thomsen

  Peter Thomsen

  Adm. direktør & Partner

  Peter Thomsen, direktør og medejer i Morningtrain, ser tilbage på et turbulent 2020 og frem mod den nye mission for 2021: Make Morningtrain social again. 

  ”Mission accomplished, men nu magter jeg ikke 2020 længere.”

  Det var den følelse, jeg sad med i december 2020, da året gik på hæld, og julen bankede på.

  2020 var gået med nedlukninger, remote-arbejde og nye bekymringer om en sygdom, som var svær at blive klog på.

  Alt i alt et rimelig træls år.

  Men det var også et år, hvor Morningtrain skulle stå sin manddomsprøve med sin første store krise, og det triggede en lang række beslutninger og læringer.

  Mission 2020: ”Leave no man behind”

  Jeg husker tydeligt det første ledelsesmøde i Morningtrain lige efter nedlukningen i marts.

  På det tidspunkt havde vores pipeline det virkelig ikke godt. Selvom digitalisering blev et større tema for mange virksomheder i 2020, var det bestemt ikke tilfældet i marts, april og maj. Det var i hvert fald ikke der, vores kunder trykkede ”go” på deres forskellige investeringsprojekter.

  Der var bare stille.

  Vores forecasts så derfor ikke opløftende ud i foråret, og det var det første ledelsesmøde i flere år, hvor vi faktisk talte om, at vi ikke havde opgaver nok. Det var fristende at ty til kortsigtede beslutninger, men selvom det føltes mere usikkert end nogensinde før, konkluderede vi på det møde, at vi måtte holde fast i troen på det langsigtede.

  Vi følte, at vi havde et all-star team, hvor vi ikke ville undvære nogen – og i kombination med, at det tager lang tid at indkøre nye talenter på holdet, var ”better safe than sorry”-afskedigelser ikke et tema for os.

  Det udmøntede sig i, at vi på det efterfølgende personalemøde satte ord på 2020-missionen om, at vi i slutningen af året ville kunne skåle i snaps med alle kolleger til årets julefrokost. Det var en vision om et fællesskab, som klarer strabadserne og fejrer sejren sammen, når alle er kommet med ud på den anden side.

  Leave no man behind.

  Gruppebillede af alle kollegerne i Morningtrain pr. forår 2020

  Hold da op. Da jeg havde holdt det personalemøde, havde jeg det svært, for jeg kunne kigge lige så lidt ind i fremtiden som alle andre.

  Og én ting er at have en holdning om, hvor mange økonomiske tæsk man vil tage, inden man kaster håndklædet i ringen.

  Noget andet er, at der kommer et punkt, hvor det ikke længere er i din magt at beslutte.

  Jeg kender mange gode virksomheder, som havde samme indstilling som os, men som grundet omstændighederne i deres branche ikke havde råd til at holde på alle kollegerne – uanset hvor meget de kæmpede for det.

  Læring 1: En primær læring for mig i 2020 var derfor ”cash is king”, og at betydningen af ”save for a rainy day” ikke må nedprioriteres i gode tider. Det var i hvert fald en del af opskriften på, at vi i Morningtrain var økonomisk i stand til og turde tage de langsigtede briller på i foråret.

  Vi havde sparet en del overskud op siden 2017 som en form for ”war chest”, der f.eks. kunne bruges på opkøb eller krise – og det blev så krise i 2020. Men det gav et albuerum til at vi kunne lave nogle interne investeringer i egne projekter for at holde alle aktiveret med meningsfuldt arbejde, og vi havde likviditet nok til at lave investeringen i intern optimering.

  Det gjorde, at vi fortsatte uhindret og bibeholdt alle folk på holdet i foråret 2020, og da det blev sommer, vendte optimismen i markedet tilbage. Resten af 2020 blev rigtig fornuftigt.

  Således endte vi 2020 med alle oprindelige kolleger i behold, men fik faktisk også udvidet staben i efteråret med seks nye ansigter. Det er en bedrift, som vi er stolte af. Derudover føler vi os selvfølgelig privilegerede over at være i en branche, hvor vi havde en fighting chance for at køre vores forretning videre – modsat de hårdt ramte brancher inden for restauration etc.

  Remote work bidrager ikke til fællesskab og kultur

  Remote work blev for nogen det nye sort i 2020. Jeg læste endda om nogle virksomheder, som opsagde deres kontor for permanent at arbejde remote.

  Helt ærligt – min første tanke var, om de ikke havde en kultur at fastholde?

  For hvordan lykkes du med at fostre en kultur, hvis der intet fysisk fællesskab er? Det tror jeg ikke på, at man kan. Men hvis du læser med og føler, at jeg tager fejl, så modbevises jeg gerne.

  I 2020 hørte jeg tit, at vi som ”internet-firma” jo nok sagtens kunne arbejde hjemmefra, fordi en PC vel virker lige så fint derhjemme som på kontoret. Jo da – men der er måske mere til det.

  Prøv at se det her billede for dig: Filmaften derhjemme i stedet for i biografen …

  Jo, du kan fint lave popcorn i mikrobølgeovnen, du kan købe Pepsi Max i Netto og køle den ned med isterninger, og du kan finde dig en film på Netflix. Men du skal ikke bilde mig ind, at colaen smager lige så godt som den i biografen, og popcornene er nok heller ikke saltet på den helt rigtige måde. Og filmoplevelsen? Ja, filmen er den samme – men oplevelsen er en helt anden end i biografen.

  Det opsummerer nok meget godt mit forhold til remote work.

  Hos Morningtrain oplevede vi koordineringsudfordringer, konflikteskalering, flere fejl og ensomhed.

  Det er nogle af de faktorer ved remote work, som bidrager til, at vi ikke længere per default sender alle hjem og arbejde som i foråret 2020. Omkostningerne på det menneskelige, samarbejdsmæssige og sociale plan er for høje.

  Gruppebillede af alle kolleger i Morningtrain der fejrer kåringen som Danmarks Sundeste Arbejdsplads 2020

  I foråret 2020 vandt vi en pris som Danmarks Sundeste Arbejdsplads 2020 på baggrund af vores sportslige initiativer og især på grund af vores teambuilding-aktiviteter, som styrker sammenholdet og trivslen. Det var en kamp i 2020 at replicere disse events til ”corona-venlige” versioner – og nej, virtuel yoga og online fredagsbar kan ikke erstatte the real deal.

  Læring 2: I 2020 blev det helt tydeligt for mig, hvor meget et godt fællesskab med fælles aktiviteter gør for trivslen og en sund kultur. Det giver arbejdslivet flere dimensioner med venskaber, sjov og glæde, som virkelig er en del af den lim, som binder det hele sammen. Og jo længere vi skal undvære det, jo mindre ekstraordinært bliver det fællesskab, som vi har i Morningtrain. Den læring blev så central, at det blev en af overskrifterne for vores 2021.

  Mission 2021: Make Morningtrain social again

  Nu er vi i 2021, og med vaccinernes indtog kigger vi forhåbentlig i retning af en fremtid, som minder om de tider før 2020, som vi tænker tilbage på med glæde.

  I Morningtrain har vi taget et valg og iværksat alle tænkelige initiativer for at holde det forsvarligt at arbejde sammen på kontoret. Vi opfordrer stadig til, at alle dem, som er tryggest ved at arbejde hjemme, fortsætter med at gøre det. Således er der p.t. omkring tre fjerdedele, der arbejder på kontoret og en fjerdedel, der arbejder hjemmefra.

  En anden prioritering er et ret episk event-program for 2021, hvor vi især kommer til at give den gas fra Q2. Her satser vi i hvert fald på, at vi må lidt mere igen!

  Overskriften er at gå all in på sammenhold og oplevelser i virksomheden.

  Det handler både om at have noget glædeligt for alle kolleger at se frem til, og så skal vi selvfølgelig indhente det forsømte fra 2020. Der er nemlig en ”social gæld” at afvikle – sådan vil jeg betegne det. Vi skal tilbage på fællesskabsniveauet fra før krisen.

  Kolleger i det digitale bureau Morningtrain fra Odense hygger sig med brætspil

  Konkret handler det om, at vi i 2021 igen vil sætte rammerne for, at vi i Morningtrain ikke blot er gode kolleger, men at vi også bliver gode venner. Og venskaber udvikler sig især, når man investerer tid i at have oplevelser sammen – og den investering bliver langt mere potent, når man ikke kun er sammen hver for sig.

  Jeg ser med optimisme mod et forår, hvor det igen bliver forsvarligt at være rigtigt sammen igen. Det tror jeg, at vi alle har mere brug for, end vi lige går og tænker.

   

  Peter Thomsen Adm. direktør & Partner
  Peter Thomsen
  Adm. direktør & Partner
  Er Morningtrains direktør og er en af stifterne. Pistol Pete er Morningtrains erhvervsminister. Han er verdens mester til det at drive forretning, business jura, investeringer og økonomistyring.

  Peter er meget omhyggelig, og når han kommer med et udsagn, så ved du, at han har tænkt alle scenarier til ende – den fødte skakspiller.