ClickCease

Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Kom i dialog om dit næste projekt

  Send os en uforpligtende forespørgsel og få en realistisk pris idé på dit projekt.

  WebsiteWebshopDigitalt DesignSeoAnnonceringProgrammering

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  februar 22, 2024

  Sådan bør din webshop hosting være

  Tilbage til vidensunivers

  David Olsen

  David Olsen

  Senior DevOps

  Der findes ikke et endimensionelt svar på, hvordan du bør hoste en webshop. Men man ville godt kunne redegøre for, hvordan du definere den bedste løsning.

  Du bør tage højde for følgende:

  • Trafikmængden
  • Skalérbarheden
  • Sikkerheden
  • Ydeevnen

  Det er vigtigt at forstå, at det ikke er helt det samme at hoste en webshop, som med en hjemmeside. En webshop ofte har et højere trafikniveau og kræver ofte en højere grad af skalérbarhed og ydeevne sammenlignet med almindelige websites.

  De kræver også ofte funktioner som betalingsintegration og SSL-certifikater (kryptering af brugerdata) for at sikre sikker elektronisk handel.

  Morgan med hængelås og nøgle

  Hvad er særlige krav til hosting til webshops?

  Webshops har ofte et højere trafikniveau og kræver ofte en højere grad af skalérbarhed og ydeevne sammenlignet med almindelige websites.

  Når der køres kampagner eller markedsføres på sociale medier kan der ofte komme en stor mængde extra trafik.

  Her er det vigtigt at kunne skalere til at håndtere denne. Ellers kan salget mistes og kunden efterlades med en dårlig oplevelse allerede inden de bliver kunde.

  Derudover så er sikkerheden afgørende for webshops, da det involverer personlige oplysninger og betalingsinformationer. Her er det vigtigt at server og website holdes opdateret og ikke mindst en god backup strategi i tilfælde af nedbrud.

  Til sidst så er det vigtigt at huske på at server løsningen skal være kompatibel med webshoppens kodebase. F.eks. skal du have en PHP-server, til en Woocommerce webshop (PHP-kodebase).

  Illustration af WordPress logo

  Hvad skal man være opmærksom på?

  Man skal være opmærksom på webshoppens trafikniveau og kapacitet, sikkerhed. Hvis man kører store kampagner, Black Friday tilbud eller har andre peak perioder, vil man med en Cloud-løsning kunne skalere servere til at håndtere det øgede antal besøgende i den periode.

  I Cloud hosting ville denne skalering kunne ske helt automatisk, og man betaler kun for den kapacitet, som man reelt bruger, så man betaler ikke overpris for denne funktion.

  Vores anbefalinger til et setup

  Vores anbefalinger ville inkludere at vælge en server, der har høj ydeevne, skalérbarhed, sikkerhed og af en størrelse der kan håndtere større stigninger i antal besøgende. Det er også vigtigt at overveje at have en god backup-strategi for din webshop data.

  I det fleste situationer så ville vi anbefale en Cloud baseret hosting, således at du får en fleksibel og dynamisk løsning, der netop giver dig muligheder for ovenstående ydeevne og skalérbarhed.

  Et godt råd er også, at hvis du benytter virtuelle servere (Cloud hosting), at skal de serverer, som du benytter dig af, være fysisk placeret i Europa. Denne information kan du finde på hosting udbyderens hjemmeside.

  David Olsen Senior DevOps
  David Olsen
  Senior DevOps
  David er en sand server-wizzard / DigiNinja. Han er hele Morningtrains TechFather, og manden med alle svarene, når det kommer til udviklingsprojekter.

  Man er ekspert efter 10.000 timer med ement. Dem har David i bogen, når det kommer til serverløsninger.
  Hello there
  We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?