ClickCease

Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Kom i dialog om dit næste projekt

  Send os en uforpligtende forespørgsel og få en realistisk pris idé på dit projekt.

  WebsiteWebshopDigitalt DesignSeoAnnonceringProgrammering

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  september 28, 2023

  De mest kendte fordele og ulemper ved at bygge MVP’er inden for software- og produktudvikling

  Tilbage til vidensunivers

  Niclas Johansen

  Niclas Johansen

  Programmeringschef & Partner

  Hvis du sidder med produkt- eller softwareudvikling, og ønsker at gøre brug af MVP-tankegangen, så er det vigtigt at kende til fordelene og ulemperne ved at bygge MVP’er (Minimum Viable Products).

  Du skal være opmærksom på, at MVP’er er simple versioner af et produkt. Det betyder, at MVP’en kun skal indeholde de mest grundlæggende features/funktioner og egenskaber for at løse et kerneproblem for din forretning.

  I dette blogindlæg udforsker vi nogle af de mest kendte fordele og ulemper ved at arbejde med MVP’er i softwareudvikling.

  Du kan også læse om hvorfor du bør starte med en MVP, når du kaster dig over en digitaliseringsproces i indlægget her.

  Morgan laver automatisering

  Vi starter med 4 fordele ved at bygge MVP’er

  1- Hurtigere time-to-market

  Ved at bygge en MVP kan man hurtigere få et produkt på markedet, hvilket giver mulighed for at teste jeres koncept af og få indsamle brugerfeedback.

  Dette kan være en stor fordel, da det gør det muligt at validere produktideen og eventuelt justere retningen tidligt inden det “store skib” bygges baseret på den indsamlede feedback. 

  2 – Reduceret risiko og omkostninger:

  Ved at fokusere på en MVP i stedet for at udvikle et fuldt udbygget produkt, kan I minimere risikoen og omkostningerne ved at investere i et produkt, der måske ikke opnår jeres ønskede succes på markedet.

  Derudover undgår I at spilde tid og ressourcer på unødvendige funktioner og komponenter. Her kan bruges metologier  

  3 – Fokus på kerne features:

  At bygge en MVP sikrer, at man fokuserer på de vigtigste features og egenskaber, der løser kundernes kernebehov.

  Dette gør det lettere at prioritere ressourcer og skabe et produkt, der virkelig løser et problem for målgruppen. Her giver det god mening at bruge metodologier, såsom MoScow eller User Story Mapping. 

  4 – Fleksibilitet og agilitet:

  En MVP-tilgang gør det muligt at iterere og forbedre produktet løbende baseret på feedback fra kunder og brugere.

  Dette kan gøre ved brugen af sprints på 7 til 14 dage, hvor man efter hvert sprint reviewer produktet og får feedback.

  Dette gør det muligt at tilpasse og forfine produktet hurtigt og effektivt, hvilket kan give en konkurrencefordel i et hurtigt skiftende marked. 

   4 Ulemper ved at bygge MVP’er

  1 – Risiko for en negativ brugeroplevelse:

  En af de potentielle ulemper ved at bygge en MVP er, at den kan give en negativ brugeroplevelse ved førstegangsoplevelsen, hvis den mangler vigtige funktioner eller er produktet er ustabilt.

  Dette kan føre til utilfredse kunder og potentielt skade virksomhedens omdømme. Derfor er det vigtigt at vide hvor tillidsfulde dine kunder er. 

  2 – Konkurrenter kan kopiere idéen:

  Når man lancerer en MVP, er der en risiko for, at konkurrenter kan kopiere idéen og udvikle deres egen version af produktet, måske med flere funktioner eller en mere poleret brugeroplevelse.

  Dette kan gøre det sværere at skabe din konkurrencefordel og derved vinde markedsandel. Derfor skal du også tage dit marked med i betragtningen, når du overvejer en MVP-tankegang. 

  3 – Udfordringer med skalering:

  En MVP er designet til at være en enkel og grundlæggende version af et produkt, og det kan derfor være udfordrende at skalere MVP’en op til et fuldt udbygget produkt, når tiden er inde.

  Der kan derfor være omkostninger forbundet med dette, men dette kan være underordnet, da du nu typisk har taget markedsandel, og har tiden med dig.

  Dette kan indebære en betydelig mængde ekstra arbejde og ressourcer for at omskrive, optimere og udvide produktets funktioner og infrastruktur.

  4 – Kompleksitet i håndtering af forventninger:

  Når man lancerer en MVP, er det vigtigt at kommunikere klart til kunder og brugere, at det er en forenklet version af det endelige produkt.

  Hvis dette ikke gøres korrekt, kan det skabe forvirring og skuffelse blandt brugerne, hvilket kan føre til tab af tillid og utilfredshed. Sørg derfor altid at være afstemt med dine kunder eller brugere, når du gør brug af denne tilgang. 

  Morgan er ved at bygge en kompleks konstruktion

  Opsummering 

  At bygge MVP’er inden for produkt- og softwareudvikling har både fordele og ulemper. Fordele som hurtigere time-to-market, reducerede risici og omkostninger, fokus på kernefeatures og øget fleksibilitet og agilitet gør det til en attraktiv tilgang for mange virksomheder.

  Imidlertid er det vigtigt at være opmærksom på de potentielle ulemper, såsom risikoen for negativ brugeroplevelse, konkurrenter, der kopierer idéen, udfordringer med skalering og kompleksiteten i håndtering af forventninger. 

  Som ansvarlig for et nyt produkt, en digitalisering eller et projekt er det derfor vigtigt, at du nøje overvejer både fordelene og ulemperne ved at arbejde med MVP’er og træffe informerede beslutninger, der bedst understøtter virksomhedens mål og strategi.

  At finde den rette balance mellem at bygge en MVP og fortsætte med at udvikle og forbedre produktet er afgørende for at sikre en succesfuld produktlancering og opnå langvarig vækst og succes på markedet. 

  Niclas Johansen Programmeringschef & Partner
  Niclas Johansen
  Programmeringschef & Partner
  Er vores leder for Morningtrain programmeringsafdeling. Niclas har en baggrund som software ingeniør, og han har selv siddet i mange år som backend-udvikler. Niclas er en sand pionerer, når det kommer til nye teknologier, og metodikker til at skalere digitale forretninger.
  Hello there
  We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?