ClickCease

Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Kom i dialog om dit næste projekt

  Send os en uforpligtende forespørgsel og få en realistisk pris idé på dit projekt.

  WebsiteWebshopDigitalt DesignSeoAnnonceringProgrammering

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  juni 10, 2023

  Hvad er Google Search Console? – and why should you care

  Tilbage til vidensunivers

  Tobias Reinhold Wrang

  Tobias Reinhold Wrang

  SEO Specialist

  Google Search Console (også kaldt GSC) er et gratis analyseværktøj, som hjælper dig rent teknisk i forhold til din hjemmeside. GSC er derfor din gode ven, når det kommer til vedligeholdelse, fejlfinding på din hjemmeside, forståelse af din organiske trafik og meget mere.

  GSC er ikke kun et fejlfindingsværktøj, men også et stort, og vigtigt, redskab i forbindelse med optimering af din hjemmeside rent SEO-mæssigt. Derfor kan, og bør, alle virksomheder benytte GSC, for at få en større forståelse af hvordan Google læser deres hjemmeside.

  Det skal hurtigt understreges, at det ikke nødvendigt at tilmelde sig GSC for at din hjemmeside bliver vist som søgeresultat. Jeg vil dog stærkt anbefale, at du får det gjort, da det vil være en stor hjælp til din videre optimering af SEO.

  Screenshot fra Google Search Console

  Hvilke elementer er vigtige og hvorfor?

  Google Search Console består af en masse målinger,  rapporter og værktøjer, som giver dig et overblik over hvordan din hjemmeside performer rent teknisk. Det første du støder på din GSC-konto, er et stort overblik over de forskellige rapporter du løbende kan få indsigt i. Men hvilke værktøjer bør indgå i dine overvejelser i forhold til din SEO-optimering?

  Søgeresultater (Search results)

  Søgeresultaterne giver et hav af muligheder, for at analysere dig frem til hvordan dine forskellige sider performer, ud fra de søgeord der har genereret en visning. Du kan derfor hurtigt danne dig et overblik over:

  • Hvor mange visninger har søgeordet (impressions)
  • Hvor mange kliks har det genereret til din side
  • Hvilken position har din side i forbindelse med søgeordet
  • Er det den rigtige landingsside i forhold til søgeordet
  • Nye søgeord

  Sitemap

  Et sitemap er meget enkelt fortalt, et overblik over alle dine sider på hjemmesiden. Et sitemap fortæller Google, hvilke sider du har på din hjemmeside, som Google bør kende til. I nogle tilfælde skal du selv udarbejde et sitemap, det afhænger dog af din webhostningtjeneste, som i nogle tilfælde automatisk udarbejder et.

  Sideoplevelse (Page experience)

  Screenshot fra Google Search Console

  Sideoplevelsen giver et hurtigt overblik over hvordan din hjemmeside er stillet over for desktop og mobil. Efter Googles ”page Experience” opdatering Core Web Vitals, er fokusset vokset på dette område. Opdateringen hjælper Google med at ”måle” forbrugernes oplevelse på din hjemmeside. Det Google bla. måler efter er:

  • Loading performance – LCP
  • Interaktivitet – FID
  • Visuel stabilitet – CLS

  Udover de overstående elementer, bør du altid sikre dig at din hjemmeside er optimeret til mobil. Brugeroplevelses-funktionen er heldigvis behjælpelig, og fortæller dig hvor på din side, der er opstået problemer. Du vil derfor blive informeret om, hvad ”fejlen” er, og hvilken type af fejl der er opstået.

  Screenshot af Core web vitals

  URL inspection (Indeksering)

  Indekseringen er væsentlig for, at din side kan blive genkendt af søgemaskinerne. Du bør derfor anmode om en ny indeksering af din hjemmeside, når du opretter nye sider, opdatere indhold osv. Du har også mulighed for at hjælpe indekseringen, ved hjælp af et sitemap som er kort forklaret ovenfor.

  Jeg håber det hele bare giver en lille smule mening, for GSC er den stor del af din SEO-optimering. Ja, det er en smule svært og teknisk, men tro mig, du vil blive overrasket over den viden, du kan indsamle via det her værktøj, rent søgeordsmæssigt, men også få en generel forståelse af dine hjemmesides effektivitet.

  Du kan oprette jeres egen Google Search Console konto på linket her.

  Tobias Reinhold Wrang SEO Specialist
  Tobias Reinhold Wrang
  SEO Specialist
  Er Morningtrains helt egen elitesportsmand og nyeste skud på SEO-stammen. Tobias er detaljeorienteret, og han er derfor dygtig til at analysere problemstillinger, da han anskuer udfordringerne fra alle vinkler, og afdækker alle mulige udfald af et løsningsforslag.
  Hello there
  We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?