ClickCease

Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Kom i dialog om dit næste projekt

  Send os en uforpligtende forespørgsel og få en realistisk pris idé på dit projekt.

  WebsiteWebshopDigitalt DesignSeoAnnonceringProgrammering

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  december 7, 2023

  Sådan dræber plugins dit website

  Tilbage til vidensunivers

  Jesper Martinussen

  Jesper Martinussen

  CDO & Partner

  Et plugin kan mange forskellige ting og kan i rigtig mange tilfælde være både nyttigt og smart.

  Hvis du har en hjemmeside på WordPress, så kan du downloade plugins til stort set hvad som helst. Nogle af de mest populære er eksempelvis til at lave en kontaktformular, til at duplikere en side i WordPress eller til at forbedre din SEO ved selv at kunne vælge, hvilken tekst der skal stå på Google, når man søger efter hjemmesiden.

  Men før du hovedkulds begynder at downloade diverse plugins til dit website, så kan det være godt at vide, at medaljen har en bagside.

  Når du installerer et plugin, så installerer du en maskine, som nogen har bygget. Personen, som har bygget maskinen, har udtænkt pluginnet som en schweizerkniv, der kan styre flere forskellige ting indenfor et bestemt emne.

  Men når du downloader pluginnet, har du sandsynligvis ikke ønsker om at bruge alle pluginnets funktioner, men kun en enkelt eller to. Du ser schweizerkniven som en proptrækker.

  Dette kan give følgende problemer.

   

  1. Du har 48 funktioner i pluginnet, som alle bliver loadet

  – men du bruger kun én af dem. Hvis du skal bruge 10 funktioner, så installerer du 10 forskellige plugins, som hver dækker ét af dine problemer – men faktisk løses der 1000 problemer tilsammen. Du skal bare ikke bruge de resterende 990 funktioner.

  Dette gør, at dit website vil blive langsomt og uoverskueligt for dig at finde rundt i, når du skal lave ændringer på websitet.

  I stedet kan du lære dine plugins at kende, slette alle de funktioner, som du ikke bruger og dermed kun have de nødvendige plugins installeret. Næsten alle hjemmesider bør, efter at have været live et stykke tid, gennemgå en grundig oprydning i, hvilke plugins der bliver brugt.

  Det er selvfølgelig farligt bare at slette løs uden at vide, hvad de forskellige plugins gør. Derfor bør det være personen, der har opbygget siden eller til dagligt sidder med websitet, der bør løse denne opgave.

   

  2. Plugins er lavet af forskellige mennesker

  Der er derfor ikke noget, som forhindrer plugins i at gå i konflikt med hinanden.

  Tværtimod konkurrerer forskellige plugins om, at du downloader og bruger netop dem. Hvis du da downloader et plugin, som har en funktion, som et eksisterende plugin allerede dækker, kan disse to plugins gå i krig mod hinanden.

  Derfor er det vigtigt, at der kun bliver downloadet de nødvendige plugins og deri kun de nødvendige funktioner.

   

  3. Plugins er ikke nødvendigvis lavet af dygtige udviklere

  De er derfor typisk langt tungere og mere ineffektive, end de behøver at være.

  Du ved i princippet ikke, hvad der er kodet med i pluginnet, og det kan være alt muligt, som du slet ikke har brug for, og som faktisk er ganske dårligt kodet. Derfor er det selvfølgelig bedst at tage de mere populære plugins, der har gode anmeldelser.

  Det allerbedste, men selvfølgelig også dyreste, er selv at kode tingene fra bunden, for så laves der præcis det, som der er brug for og ikke mere end det.

   

  4. Flere plugins giver mere vedligeholdelse

  I Morningtrain ser vi typisk, at hvis et website har mange plugins, holder det simpelthen i kortere tid, end hvis de har meget få plugins.

   

  Med disse fire vigtige problemer, som plugins kan medføre, er du forhåbentlig bedre rustet til at forsøge at downloade de plugins, som du kunne have brug for på dit website.

  Det bedste er at vide, hvad man leder efter for derefter at downloade pluginnet. Man bør aldrig downloade plugins, som man ikke har brug for eller måske slet ikke ved, hvad kan.

  Jesper Martinussen CDO & Partner
  Jesper Martinussen
  CDO & Partner
  Er en ægte scweizherkniv inden for visuel kommunikation med en knivspids kommerciel forståelse, hvilket han benytter til, at definere løsninger der leverer mest mulig værdi.

  Han har en baggrund som multimediedesigner, og har selv siddet som frontend-udvikler. Spol tiden 8 år frem, og nu er Jesper en del af ejergruppen og driver digital designafdelingen.
  Hello there
  We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?