ClickCease

Lad Morningbound være din digitale marketingafdeling

Web

16. maj 2018

WordPress: Meget mere end en template

Bag enhver hjemmeside er der et CMS (content management system), som gør det muligt for webadministratoren at opdatere siden med billeder, tekst, video m.m. Det vel nok mest anvendte CMS-system er WordPress – en open-source platform som med sin brugervenlighed har vundet millioner af brugeres hjerter verden over. WordPress’ popularitet har medført, at CMS-systemet nu understøtter 30% af alle hjemmesider på internettet.

Trods platformens gode ry, oplever vi, at der hersker en fordom om, at alle WordPress-hjemmesider ser ud på én bestemt måde, og at de alle sammen ligner hinanden. Dette kunne ikke være mere forkert, for har du et dygtigt WordPress-udviklerteam bag dig, er mulighederne uendelige, når det gælder din hjemmesides form og funktion.

Når fordele bliver vendt til ulemper

I takt med at WordPress har vundet indpas i mange bruger- og udviklerhjerter, er der også opstået fordomme omkring platformens egnethed som CMS-system til virksomhedshjemmesider.

Vi har flere gange prøvet at blive kontaktet af virksomheder, som gerne vil have lavet nye hjemmesider. Til at begynde med er virksomhederne altid fyldt med gåpåmod og spændt på det kommende webeventyr. Men når vi foreslår, at de får lavet deres nye side i WordPress, bliver der tit meget stille i den anden af telefonen.

Fordi WordPress er gratis, nem at komme i gang med og så udbredt, kan det hurtigt blive opfattet som om, at WordPress-hjemmesider ikke er noget særligt – at alle og enhver kan lave dem. Har man denne opfattelse, lyder det jo som hul i hovedet, når et WordPress bureau tilbyder at lave et WordPress-site til x antal kroner.

Derudover findes der også mange templates til WordPress, som du gratis kan downloade og bruge på dit site. Templates er designskabeloner og gode løsninger, hvis du ikke har store krav til din hjemmesides grafiske layout, og hvis du ikke har noget imod, at din hjemmeside kommer til at ligne mange millioner andre. Det heftige brug af templates har resulteret i mange ensartede WordPress-hjemmesider på internettet, og konsekvensen af dette ser vi i form af forudindtagelser om, hvordan WordPress-sites ser ud.

Illustration af fordelene ved WordPress

Mange kalder sig ”udviklere” uden at være det

En tredje ting som kan være med til at give potentielle kunder koldsved, når de hører ordet ’WordPress’, kan være tidligere, dårlige erfaringer med CMS-systemet. Det kan være, at de før har haft fat i et bureau eller udvikler, som hævdede at kunne udvikle flotte hjemmesider i WordPress, men hvor kunden så er endt med et produkt, der mest af alt ligner alle andre, og som tilmed har en masse forstyrrende plugins installeret, som bimler og bamler.

Man er ikke WordPress-udvikler, bare fordi man kan finde ud af at downloade og installere templates og plugins – skabelonløsninger er ikke udvikling.

Kender man kun til disse aspekter af WordPress og ikke til systemets uendelige designmuligheder, eller har man dårlige erfaringer med selvbestaltede ”udviklere”, er det klart, man tøver, når man får tilbudt en WordPress-hjemmeside. Ingen virksomheder gider one size fits all-løsninger, og derfor kan det virke afskrækkende, når de hører vores forslag om et WordPress-site.

WordPress-sites som ikke ligner WordPress-sites

Hos Morningtrain udvikler vi hjemmesider i WordPress, fordi platformens backend-system er nemt at bruge – for vores kunder vel at mærke. Interfacet på backend-systemet er det mest intuitive og brugervenlige, der findes, hvilket gør det rigtig nemt for vores kunder at komme i gang med at drive deres site efter endt udvikling.

Men backend-systemet er også det eneste, som vores WordPress-løsninger har til fælles. Kigger du på de WordPress-sites, vi har udviklet til vores kunder, vil du hurtigt lægge mærke til, at de for det første ikke ligner hinanden, og at de for det andet ikke ligner ”WordPress-hjemmesider”. Eksempler på WordPress-hjemmesider, som vi har udviklet, inkluderer bl.a.:

Fynsk Erhvervs virksomhedsportal

Hjemmesidens overskuelige og intuitive design er udviklet med tanke for Fyns Erhvervs mange medlemmer, og at medlemmerne bruger sitet på mange forskellige måder.

Lægårdens officielle hjemmeside

Her bliver billed og video brugt på en strategisk og dynamisk måde. Dette bringer nærmest efterskolens ånd til live på nettet, så besøgende rigtig kan fornemme den særlige stemning, der er på en efterskole.

Athenas – Danmaks største foredragsformidler

Design er udviklet med øje for det store antal foredragsholdere, som foredragsbureauet repræsenterer, så besøgende får præsenteret informationer og valgmuligheder på en klar og overskuelig måde.

Disse sider er blot et udpluk af, hvad vi har lavet. Du kan se flere cases her.

WordPress er ligesom LEGO

Som du kan se på vores cases, kan en WordPress-hjemmeside se ud på vidt forskellige måder. Der er ingen grænser for, hvordan et WordPress-site kan se ud, blot du finder en dygtig leverandør.

Du kan faktisk sammenligne WordPress med LEGO. Du kan bygge hvad som helst med legoklodser, det er kun din fantasi, der sætter grænser. Med LEGO kan du derfor lige så vel bygge et hus såvel som en miniature af Notre Dame. Og er du i en position, hvor du ikke selv kan bygge den LEGO-konstruktion, du ønsker og/eller har behov for, kan en professionel LEGO-bygger give dit projekt liv.

Det samme gælder for WordPress. Designmulighederne er uendelige, og du kan lave både simple informationssites såvel som avancerede søgeportaler i WordPress. Og mangler du hjælp til at lave en hjemmeside, kan du henvende dig til et professionelt WordPress-bureau, som så vil løfte opgaven for dig.

Morgan er i gang med at opsætte sit website

Vi udvikler i WordPress på flere måder

Hos Morningtrain skræddersyer vi ikke kun hjemmesider i WordPress, vi udvikler også i selve WordPress-kernen. Ét er at udvikle flotte, funktionelle og brugervenlige webdesigns, noget andet er at udvikle i platformen bag.

Som vi tidligere har nævnt, er WordPress et open-source software. Det betyder, at softwarens kildekode er frit tilgængeligt for alle og enhver. Det koster ikke noget at få adgang til kildekoden, og alle har frie tøjler til at studere, ændre og videreudvikle platformen, uanset om man er professionel udvikler ansat ved et firma eller kodeinteresseret amatør, som kan lide at lære nye ting.

Men bare fordi man udvikler funktioner til WordPress, er det ikke ensbetydende med, at ens løsninger er en del af WordPress-kernen. For at få en løsning anerkendt og optaget skal den først vurderes af et råd udvalgt af WordPress-communityet. Det er rådet, som kigger på de løsninger, som lægges op, og det er rådet, som vurderer og beslutter, hvilke dele der skal inkluderes i WordPress-kernen.

Alle kan sende en forespørgsel for at få deres løsning vurderet, men det er rådet, som har det sidste ord.

Vores WordPress-chefudvikler Martin har f.eks. fået godkendt en løsning, som gør det nemmere for WordPress at loade de templates den skal vise. Så det er ikke bare varm luft, vi lukker ud, når vi siger, vi er WordPress-udviklere på alle led og kanter.

Hiver vi fat i lego-analogien igen, betyder det, at vi ikke kun kan bygge flotte konstruktioner ud af lego. Vi kan og har faktisk også lavet helt nye klodser, som tilmed er blevet godkendt og optaget i det officielle legounivers.

Og når man kender WordPress så godt, at man kan udvikle i det, kender man også til alle de muligheder, der er i systemet.

Vi håber, indlægget har gjort dig klogere på, hvorfor du ikke bør lade dig skræmme af WordPress. WordPress er meget mere end skabelonløsninger.

Vælger du at få dit site udviklet i systemet, får du ikke kun et hyper-brugervenligt CMS-system, som er let at administrere. Du får også en kraftig og sikker platform, som kan videreudvikles, i takt med at din virksomhed vokser, og dine behov ændrer sig.

Relaterede nyheder

KONTAKT OS

Første skridt i din forretningsudvikling

Vi venter allerede i spænding på at høre fra dig! Vi elsker at hjælpe virksomheder med noget på hjerte, som har digitale udfordringer, som vi kan løse sammen.

Rugaardsvej 55A 1. TV
5000 Odense C
Dampfærgevej 27-29 st.
2100 København Ø
Skriv til os
Book et møde
Job og Karriere Find kontaktperson
Skriv til os

Første skridt i din forretningsudvikling


  Du er en stjerne

  Tak for din henvendelse

  Du skulle nu have modtaget en bekræftelsesmail.
  Vi kigger på din henvendelse og vender retur hurtigst muligt.

  Ha´ en rigtig god dag ☀️

  Book møde

  Snak med os når det passer dig bedst!

  Hvonår?

  Vælg dato

  Ledige tider

  Book møde

  Tak! - Vi skal bare lige vide lidt mere om dig


   Du er en stjerne

   Tak for din henvendelse

   Du skulle nu have modtaget en bekræftelsesmail.
   Vi kigger på din henvendelse og vender retur hurtigst muligt.

   Ha´ en rigtig god dag ☀️

   Tilmeld nyhedsbrev

   Få de seneste nyheder og trends
    Du er en stjerne

    Tak for din henvendelse

    Du skulle nu have modtaget en bekræftelsesmail.
    Vi kigger på din henvendelse og vender retur hurtigst muligt.

    Ha´ en rigtig god dag ☀️