Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel

Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage

På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Kom i dialog om dit næste projekt

  Send os en uforpligtende forespørgsel og få en realistisk pris idé på dit projekt.

  WebsiteWebshopDigitalt DesignSeoAnnonceringProgrammering

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  januar 24, 2023

  Hvad betyder SoMe?

  Tilbage til vidensunivers

  Thomas Østerkjerhuus

  Thomas Østerkjerhuus

  Kommerciel Chef & Partner

  SoMe er en sammentrækning af ’Social Media’, men det refereres ofte til, som værende en forkortelse for marketing på de sociale medier.

  Et socialt medie er en platform, hvor brugerne står for indholdet og kan interagere med hinanden. Deraf kommer ordet ’social’ i Social Media.

  Eksempler på sociale medier er:

  Alle platforme tilbyder deres brugere noget unikt, hvad end om det er måden der interageres med hinanden, eller hvilken type indhold man kan lægge op.

  Fælles for alle medier er at brugerne dokumenterer dele af deres liv herpå. De oplyser platformen om nogle private informationer samt giver platformen adgang til at forstå dens brugere.

  Det er ovenstående adgang til brugerdata, som har gjort ’SoMe’ marketing så super populært som det nu en gang er. Her er der tale om annonceplatforme, hvor brugerne har givet dig alle informationer om dem så nu kan du målrette brugeren, hvad end om de interesserer sig for dit produkt eller om de lige er flyttet m.m.

  Morgan har fået styr på sine sociale medier

  Det betyder SoMe for din forretning

  Alt efter hvad din virksomhed laver så bør SoMe, i megen eller noget omfang, spille en rolle i dit marketingmix. I B2B sammenhænge bør man overveje at inkludere SoMe til sine brandingindsatser, samt employer branding – altså til at brande sig overfor potentiel arbejdskraft.

  I B2C sammenhænge handler SoMe i højere grad, om at være på de platforme, som dine kunder er. Her skal man altså have en relativt god forståelse af hvem målgruppen er, så man kan vælge at befinde sig på de platforme denne målgruppe benytter.

  Uanset om du er B2B eller B2C, så handler SoMe marketing om at nå målgruppen, på de kanaler hvor målgruppen befinder sig.

  Hvis du har et produkt, som ikke er velkendt, eller løser du måske en kendt udfordring på en helt ny måde, så handler det netop om at “skubbe” sit budskab direkte ud på din målgruppes skærme – du kan ikke afvente af de udsøger sig dig på søgemaskinerne.

  Sociale medier kan effektivt benyttes til 3 ting:

  • Øge brandawareness – altså du kan få dit brandnavn på fleres læber.
  • Generere leads – de mest gængse sociale medier tilbyder gode muligheder til at generere leads.
  • Employer branding – sociale medier er et stærkt værktøj til at tiltrække arbejdskraft.

  SoMe som lead-kanal

  Om sociale medier kan bruges til at generere leads eller ej, afhænger af hvad du kan tilbyde din målgruppe. Man skal tilbyde sin målgruppe noget gratis værdi, som de kan få adgang til ved give dig nogle oplysninger, der gør det muligt for dig at kontakte dem, eller alternativt giver dig adgang til at målrette dem med din markedsføring efterfølgende.

  SoMe kanaler kan generer både Marketing Qualified Leads (MQL) og Sales Qualified Leads (SQL), det afgørende er at målgruppen og budskabet matcher.

  Hyppige strategier til at skaffe henholdsvist MQL’er og SQL’er:

  MQL:

  • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Download af whitepapers
  • Download af ebog
  • Deltagelse i webinar
  • Personen har set x% af noget video content

  SQL:

  • Telefonopkald
  • Kontaktformular udfyldelser
  • Emails til salg
  • Demo booking
  • Gratis analyse, eller vurdering bestilt

  Screenshot af et Morningtrain opslag på LinkedIn

  Eksempel på en af vores Facebook annoncer

  SoMes betydning i fremtiden

  Kigger jeg i krystalkuglen så spår jeg at SoMe forsat vokser. What? Big surprise 😉

  Bemærk dog at jeg ikke snakker om, at eksisterende medier vokser. Sociale medier kom til Danmark i 00’erne. Og allerede på de små 20 år der er gået siden, er der skudt mange nye op og målgrupperne på de forskellige medier har ændret sig flere gange.

  Da Facebook udkom var det for unge studerende – nu er majoriteten af aktive brugere Generation X.  Instagram var der, hvor alle de unge flygtede hen da alle forældrene kom på Facebook. Nu bruges Instagram hovedsageligt af Millennials – og trods at vi alle går og tror at Millennials er unge, så er det folk i alderen 25-40 😊

  Så for at gøre en lang smøre kort, så spår jeg:

  1. Brugersegmentet på hver kanal vil konstant ændre sig
  2. Der kommer flere medier til
  3. Nogle medier dør – kan nogen huske DKBN, Arto, MySpace, Friendster? Nå, ikke det? At et medie er stort i dag, betyder ikke at det er stort ”i morgen”.

   

  Den kløgtige marketingsmedarbejder udvælger få SoMe kanaler, og fokusere på at lykkedes på disse, frem for at gå halvhjertet til værks på mange. Disse kanaler udvælges efter formålet for markedsføringen, samt hvilken målgruppe man gerne vil nå.

  Thomas Østerkjerhuus Kommerciel Chef & Partner
  Thomas Østerkjerhuus
  Kommerciel Chef & Partner
  Er Morningtrains helt egen ’Jack of all trades, master of none’. Thomas (eller Øster) har viden på tværs af hele organisationen, og han elsker at dele sin viden. Derfor har han over hans 7 år i forretningsudviklingsfaget haft 3 podcast serier, skrevet et utal af blogindlæg samt 2 ebøger.