Web
28. juni 2023
De største røde flag i softwareudvikling, du bør undgå
Der vil altid opstå udfordringer i teams og nogen skal man bare acceptere. Men alle med en ledende rolle inden for softwareudvikling bør aldrig ignorere, de tre nedenstående røde flag i deres teams.
At kende disse vil gøre dig i stand til at levere softwareprodukter hurtigere.
Hero Syndrome (Flaskehals)
Når en person bliver løsningen på alt, så er det et reelt problem, der er fremhævet i bogen “The Phoenix Project”.
Flaskehalsproblemet er et af de mest udbredte, når det kommer til IT-projektledelse. Det opstår, når en enkelt person bliver nøglen til alt, og projektet kan ikke fortsætte eller endda starte uden den pågældende persons input.
Når dette sker, bliver denne person en flaskehals, der hæmmer projektets fremdrift. Det er vigtigt at identificere og håndtere denne situation tidligt, da det kan føre til forsinkelser og overskridelse af budgettet.
Dertil kommer det, at de som bliver til flaskehalse oftest stresses eller mistrives af det.
Overkomplicering af designet af dine løsninger
Du kender det måske, men det kunne f.eks. være en overdreven bekymring for, at dit softwareprodukt skal kunne håndterer millioner eller billioner af anmodninger – på trods af en lille brugerbase.
Det er vigtigt at designe software, der kan skalere og håndtere en stor mængde trafik. Men det er også vigtigt at være realistisk omkring, hvilken belastning din software faktisk vil opleve.
Hvis du har en mindre brugerbase, er det muligvis ikke nødvendigt at designe din software til at håndtere millioner af anmodninger på én gang. Overdesign kan føre til unødvendige omkostninger og kompleksitet.
Over-Engineering (Not Invented Here Syndrome)
Unødvendig skrivning af software fra bunden (Unikness Bias som Prof. Bent Flyvbjerg udtaler i sin artikel om hvorfor megaprojekter mislykkes).
Det kan være fristende at skrive software fra bunden for at sikre, at den passer perfekt til dine behov. Men dette kan ofte føre til over-engineering, hvor du ender med at bruge mere tid og ressourcer på at udvikle software, end det egentlig er nødvendigt.
Ved at genbruge eksisterende softwarekomponenter eller bruge open source-software, kan du ofte opnå det samme resultat hurtigere og billigere. Det er vigtigt at overveje denne mulighed, før du beslutter dig for at skrive alt fra bunden.
Undgå disse, og du vil være i stand til at levere softwareprodukter hurtigere, til en højere dækningsgrad med en lavere risiko.
Hvordan undgår du disse faldgruber?
Når du er i gang med at planlægge dit næste IT-projekt, er der flere ting, du kan gøre for at undgå disse faldgruber.
Først og fremmest er det vigtigt at have en klar forståelse af projektets omfang og mål. Dette vil hjælpe dig med at identificere de nødvendige ressourcer og planlægge tidsplanen korrekt.
Derudover bør du også sørge for at have en solid projektledelse på plads. Dette inkluderer at have en projektleder, der har erfaring med at håndtere store IT-projekter og kan holde alle på rette spor.
Endelig bør du også overveje at bruge agile udviklingsmetoder. Disse metoder kan hjælpe dig med at håndtere ændringer og justere dit projekt, når det er nødvendigt.
Så hvad er konklusionen?
Undgå at overse og så går træn dig selv i at lokalisere de her store røde flag i softwareudvikling, kan være nøglen til at levere succesfulde IT-projekter.
Ved at være opmærksom på disse faldgruber og tage skridt til at undgå dem, kan du sikre, at dit projekt forbliver på rette spor og leverer de ønskede resultater.