ClickCease

Vent venligst

Vi har modtaget din forespørgsel
Tak for din forespørgsel

. Vi sætter pris på muligheden for at drøfte dit projekt. Du hører fra os inden for 1-2 hverdage
På gensyn

Step 1 / 3

orange landscape
close icon

  Step 1 / 3 - Vælg projekttype

  Kom i dialog om dit næste projekt

  Send os en uforpligtende forespørgsel og få en realistisk pris idé på dit projekt.

  WebsiteWebshopDigitalt DesignSeoAnnonceringProgrammering

  Step 2 / 3 - Projekt information

  Beskriv dit projekt så godt du kan

  Step 3 / 3 - Dine oplysninger

  Vi har brug for dine oplysninger nedenfor

  september 28, 2023

  3 fordele ved at WordPress er open source

  Tilbage til vidensunivers

  Martin Schadegg Brønniche

  Martin Schadegg Brønniche

  Lead Backendudvikler & Partner

  Der er i vores optik rigtig mange gode grunde til at vælge WordPress som CMS, her får du lige 3 hurtige:

  1. Det er gratis
  2. Det er i konstant fornyelse
  3. Det er nemt at overtage som ny udvikler

  Herunder bliver der uddybet præcist hvad vi mener.

  Ved du, hvordan dit valg af open eller closed source CMS påvirker dig?

  Når man står over for at skulle have udviklet et nyt website, vælger mange at få det lavet i et content management system (CMS) for at gøre den daglige vedligehold nem. Et af de første og vigtigste valg man skal tage i denne fase, er, hvorvidt man vil have sit nye site udviklet i et open eller closed source CMS.

  Dette valg vil påvirke din fremtidige arbejdsgang og budget, hvorfor det er vigtigt, du gør dig tanker om, hvad du ønsker og forventer af dit CMS, før du tager en beslutning.

   

  Illustration af fordele ved WordPress

   

   

  WordPress – CMSernes svar på en schweizerkniv

  WordPress er et open source CMS, som er (aner)kendt for sin brugervenlighed. Det er nemt at installere, det er nemt at redigere i, og det er nemt at få til at se pænt ud. Skal dit WordPress-site have et skræddersyet design eller flere funktioner udover det basale, kan en dygtig leverandør give dig dette.

  Eftersom vi er et professionelt WordPress-bureau, kommer det nok ikke bag på dig, at vi på det varmeste anbefaler dig at få din hjemmeside udviklet i platformen. Vil du ikke tage vores ord og mange succesfulde WordPress-cases for gode varer, kan du i stedet vende blikket mod de ca. 75.000.000 aktive websites, som i skrivende stund understøttes af platformen.

  WordPress’ status som open source software bliver dog tit overset, når der bliver remset fordele op, og det er ærgerligt, for nogle af platformens vigtigste fordele udspringer heraf. Derfor er omdrejningspunktet for dette blogindlæg netop disse open source fordele.

  Men først: Hvad er open og closed source systemer?

   

  Open source vs. closed source

  Når et system er open source, betyder det, at applikationens kildekode er frit tilgængeligt – systemet er åbent, som navnet også fortæller. Alle og enhver kan bruge systemet, som det behager dem, fordi ingen har ejerskab over det. Der er altså fri leg, uanset om man vil udvikle videre på koden, eller man bare vil se, hvordan platformen er opbygget.

  Derimod er et closed source system et lukket stykke software. Ønsker man adgang til systemet, kræver det, man punger ud til en licens. Årsagen til dette er, at closed source systemer er beskyttet af en ophavsret.

  Det er meget i stil med, at hvis du ønsker at bruge en ophavsret beskyttet sang til et eller andet vilkårligt formål, er du nødt til at anskaffe dig en licensaftale med KODA for at undgå bøder og/eller retsforfølgelse. Af samme grund er modificering og videreudvikling af lukkede systemer også strengt forbudt.

  Med det på plads kan vi nu komme med vores tre bud på, hvorfor WordPress som open source CMS trumfer lukkede CMSer.

   

  1. WordPress er gratis

  De fleste open source systemer er gratis, og WordPress hører til i denne kategori. Du skal altså ikke betale noget for at få adgang til grundsystemet, og du skal heller ikke betale et løbende gebyr for at bruge det. Det er helt kvit og frit.

  Det som koster penge ved WordPress, er hosting, og hvis du ønsker, at dit site skal tilpasses til din forretning i forhold til visuel identitet og funktionalitet. Er du en haj til webudvikling, kan du selv fikse dette. Hvis ikke, kan du få hjælp af et digitalt bureau (som os ?) til at opnå et skræddersyet system, som kan lette det administrative arbejde.

  Derudover må du medregne, at dit site på et tidspunkt skal videreudvikles for at følge med i ændringer i marked, brugeradfærd og/eller egen forretning. Denne situation er dog ikke unik for WordPress, for alle systemer kræver videreudvikling på et eller andet tidspunkt for at tilpasse sig omverdenens betingelser og vilkår. Og her man er nødt til at få hjælp fra en ekstern leverandør, med mindre man selv er udvikler.

  Til gengæld er det en helt anden historie med closed source systemer. De er aldrig gratis, og udover at skulle betale et grundbeløb for at få en hjemmeside skal du også løbende betale licens for at beholde adgangen til dit site. Et closed source CMS er dermed ofte en dyrere løsning.

   

  Morgan har lavet et website i WordPress og har sparet penge

   

  2. WordPress er i konstant fornyelse

  Fordi WordPress er open source, har det tiltrukket en stor skare af udviklere. Denne flok har dannet grundlaget for det store udvikler-community, der er omkring softwaren – et community som konstant arbejder for at forbedre grundsystemet og pluginene.

  Den løbende udvikling gør, at der ofte bliver udgivet opdateringer, som forbedrer WordPress’ ydeevne. Og eftersom WordPress-kernen er gratis, betyder det, at du også får alle disse essentielle opdateringer helt gratis.

  En anden fordel ved det store community er, at når der sidder så mange mennesker og arbejder på et system, bliver det nemmere at finde og lukke sikkerhedshuller.

  Derimod er det helt anderledes med closed source CMSer. Ophavsretten til et lukket CMS ligger i hænderne på en enkelt virksomhed, og det er derfor kun udviklerne i dette pågældende firma, som har tilladelse til at arbejde på applikationen. Det begrænsede antal af udviklere betyder, at lukkede CMSer ikke udvikler sig lige så hastigt som sine open source modparter.

  At der er færre brugere, betyder også, at der er større risiko for, at sikkerhedshuller og trusler går ubemærket hen med den konsekvens, at det tager længere tid at få dem lukket – hvis de da overhovedet bliver det.

   

  3. WordPress er nemt at tage med videre til nye udviklere

  Open source er ikke kun et begreb, der beskriver et stykke softwares tilgængelighedsstatus, men det kan også beskrive en filosofi, hvor idealerne er frihed, videndeling og samarbejde. For at fostre disse idealer har WordPress-communityet et særskilt team, der sørger for, at der findes dokumentation til al kode.

  Formålet med den frit tilgængelige dokumentation er at skabe et opslagsværk, som begyndere såvel som øvede kan ty til, hvis de mangler hjælp til at forstå et stykke kode.

  For dig som erhvervsdrivende betyder det, at du ikke er afhængig af dine udviklere. Skulle der ske en uoverensstemmelse, som gør, at du ikke længere kan samarbejde med dine nuværende WordPress-leverandører, betyder det ikke enden på dit projekt, for er der et stykke kode, de ikke forstår, kan de bare kigge i dokumentationen, som ligger online.

   

  Morgan er ved at opsætte sit nye website

   

  Bemærk at ovenstående kun er muligt, hvis dine tidligere udviklere har overgivet alle designrettigheder og al udviklet kode til dig. Enkelte bureauer udleverer nemlig ikke dette, hvorfor vi anbefaler, man undersøger dette nærmere, før et samarbejde bliver indgået.

  Har du tidligere benyttet dig af et lukket CMS, kan du skyde en hvid pind efter at få udleveret rettigheder til design og kode, ligesom du heller ikke vil kunne finde nye udviklere grundet den før nævnte ophavsret.

   

  Kolossale virksomheder bruger også WordPress

  Selv om mindre virksomheder især kan nyde godt af WordPress’ open source fordele, afholder det ikke kæmpe virksomheder fra også at bruge platformen. Eksempler på sådanne virksomheder er f.eks. BBC America, som er et betalings-tv-netværk tilgængeligt for ca. 78 mio. amerikanske husstande, og The Washington Post, som er en kæmpestor amerikansk avis.

  At kæmpestore industrigiganter ikke er blege for at bruge WordPress, fungerer som et kvalitetsstempel af platformen, idet deres valg siger en hel del om platformens styrke og robusthed.

   

  Vi håber, indlægget har gjort dig klogere på de fordele, WordPress bringer med sig som open source system. Vil du vide mere om, hvorfor WordPress er en optimal platform til hjemmesider, kan du f.eks. læse vores indlæg om de uendelige designmuligheder i WordPress.

  Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du sidder inde med spørgsmål eller bare gerne vil vide mere om, hvordan vi arbejder med WordPress.

   

  Martin Schadegg Brønniche Lead Backendudvikler & Partner
  Martin Schadegg Brønniche
  Lead Backendudvikler & Partner
  Er Morningtrains wizzard of the backend. Der er ikke den programmeringsudfordring, som Martin ikke kan løse. Martin har arbejdet med programmering i over 10 år, han har defineret hele Morningtrains WordPress framework, og han har udviklet plugins til WooCommerce, som benyttes af mange webshops.
  Hello there
  We can see that you are from Denmark. Would you like to switch to Danish?